Fayfalı Bilgiler

Gömlek Nasıl Ütülenir?


Gündelik işlerin en zoru nedir desek, birçok kadının vereceği cevap ütü yapmak olacaktır. Ütüleme konusunda kuru temizleme firmalarından destek alınması yapılabilecek en iyi tercihken, evde saatlerini bunun için veren kişiler de yok değil. Ütüde en zor kısım gömlek ütüleme diyebiliriz. Çizgilerine dikkat ederek, hiçbir şekilde kırışıklık kalmadan ütülenmesi gereken gömlekler çileden çıkarıcı hal alabiliyor. Peki, gömlek ütüleme işini daha kolay hale getiremez miyiz?

Gömlek Ütülemenin Püf Noktaları

- Gömleklerinizi mümkünse hafif nemliyken ütülemeyi tercih edin. Kuru bir gömlek daha zor ütülenecektir. Bu durumda ütünüzün su püskürtme özelliğini kullanarak gömleğinizin kumaşını nemlendirebilirsiniz. - Gömlek ütüsünde en belirgin sorun olan hatalı çizgiler ve tam ütülenmeyen alanların önüne geçmek için gömleğinizi daima ütü masasında ütüleyin. - Gömleğinizin yanması ya da kumaşının parlama yapması gibi durumlardan korunmak için mutlaka ütü ayarınızı kumaş türüne göre yapın. Gömlek kumaşınızın hassasiyetine göre ısı ayarınızı düşürün. Pamuklu kumaşlarınız için yüksek ayarları kullanabilirsiniz, fakat sentetik kumaşları düşük ısıda ütülemeniz gerekir.

- Öncelikle ütünüzün ısısını ayarlayın. Gömlek kumaşı pamuklu ise yüksek, pamuk karışımı ise orta, sentetik kumaş ise en düşük ısıyı ayarlamalısınız.
- Gömleğin kırışıklık durumuna göre buhar seviyesini ayarlayın. Kırışıklığın fazla olduğu yerlere daha fazla buhar vererek ütülerseniz kırışıklık kolayca yok edilir.
- Ütüleme işlemine gömleğin yakalarından başlayın. Önce yakanın arka kısmını ütüleyin, sonra ön kısmını ütüleyin ve son olarak yakayı iz yerlerinden düzgünce katlayıp üzerinden ütüyü geçirin.
- Gömleğin omuz kısımlarını ütü masasına geçirin ve ütüleyin.
- Sıra kol kısımlarına gelir. Kol uçlarının önce iç kısımlarını sonra dışını ütüleyin. Eğer muntazam bir görünüm elde etmek istiyorsanız, kol uçlarının içine bir havlu yuvarlayıp üzerinde hafifçe ütüyü gezdirin. Böylece buhar gücünü daha etkili kullanarak düzgün bir görünüm sağlarsınız.
- Gömleğin kollarını kat izlerine dikkat ederek, eşit hizada ütü masasına yatırın. Kat izlerini bozmadan ütüleyin. Kat izlerinin belirgin olmasını istiyorsanız çizgilerin üzerinden ütüyü geçirin.
- Gömleğin ön taraflarını sırayla masaya geçirerek ütüleyin. Düğme aralarını ütülemeye özen gösterin.
- Son olarak da gömleğin arka kısmını ütü masasına serin ve kırışıklık kalmayıncaya dek ütüleyin.
- Zor ütülenen bir kumaş ise ütüleyeceğiniz yere önce biraz sprey püskürtüp nemlenmesini sağlayabilirsiniz. Özellikle fırfırlı gömlekler gibi zor modellerde ve hassas kumaşlarda kuru temizleme hizmeti avantajlıdır.
Gömlek ütülerken bu tekniklerden yararlanırsanız güzel sonuçlar alabilirsiniz. Yine de istediğiniz sonuca ulaşamıyorsanız kuru temizleme işlemine başvurabilirsiniz. Hem temiz bir görünüm elde edersiniz hem de zahmetten kurtulursunuz. Böyle durumlarda Networkdry kuru temizleme ve halı yıkama ağı her zaman yardımınıza koşar. Zaman sizin için önemli ise Networkdry online kuru temizleme hizmetiyle ütüleme işlemlerinizi kusursuz ve hızlı hale getirebilirsiniz.

Takım Elbise Nasıl Seçilir?



Son yılların modasına bakacak olursak slim-fit takım elbiselerle karşılaşıyoruz. Fakat her bedene uygun olamayabiliyor. O yüzden bedenine uygun bir takım elbise seçmelisin. Bugün takım elbise kıyafetlerinin seçimin de yardımcı olacak fikirler vereceğim. Eğer daha kapsamlı bir bilgi istiyorsan bu konuda sana yardımcı olabilirim. Yazımın devamında Coulfate aracılığı ile benimle nasıl iletişime geçebileceğin yollardan bahsettim haydi başlayalım.

Ceket Seçimi


Ceketlerin omuzların oturması altın kuraldır. Ne çok geniş ne çok dar olmalı. Yani normal omuz genişliğinden 1 santimetre geniş ölçülerde olması yeterli.

Gömlek Seçimi


Gömleklerinin manşetleri de mutlaka ceketinin içinden görünmeli yaniii gömlek ve ceket seçimini manşetlerini inceleyerek kolları bilekte bitecek şekilde tercih yapmalısın.

İdeal Ceket Boyu


Takım Elbisenin ceketini seçerken ceketin boyu pantolonunun fermuar bitiş noktasıyla aynı yerde bitmeli.

Ceketin Genel Görünümü


Ceketin kol kesimine dikkat ederek almalısın. Ben ne anlarım kol kesiminden deme hemen. Kol kesimi ne kadar rahatsa ceket de o kadar rahattır. Ceketin askıda nasıl durduğuna bak ve kolları ileri bakıyorsa bil ki o rahat bir cekettir.

Gömlek Yakası Kriteri


Takım elbise konusunda asıl olan gömlek ve yakalardır. Yani arkadan bakıldığında gömleğin yakası ile ceketin yakası arasında hafif boşluk olmalı. Gömleğin yakası ceketin yakası altında kaybolmamalıdır ki görünüm açısından şıklığı elde edebilesin.

Kravat Kalınlığı


Kravat seçimi yaparken ceketinin klapasına (yaka dökümüne) bakmalısın kravat ile ikisinin kalınlığı mutlaka eşit olmalı.

Kravat Rengi


Kravatının rengi ise gömleğinden ve takım elbisenden her zaman daha koyu renklerde olmalı. Çok daha asil bir görünüm kattığından emin olabilirsin.

Kravatın Boyu


Kravat’ın kemerinin hemen üstünde bitmeli. Lütfen aynanın karşısında biraz vakit geçir. Bu sayede hataya yer vermemiş olacaksın.

Retro Görünüm Takımlar


Retro giyime merakım var diyorsan daha geniş klapalı modeller tercih edebilirsin. Aksesuar seçimlerinde de titiz davranıp uyumlu aksesuarlar tercih edebilirsin.

Kemer ve Ayakkabı Seçimi


Kemer satın alırken ince olmasına özen göstermen gerek ve bence ayakkabılarınla kesinlikle uyumlu olmalı.
Sohbete başla